(+421) 917 786 221 | Top Reality 21 - Obchodná 45 | CRM | EN

Top Reality 21Rady a tipy pri prenájme majiteľovi

Top Reality 21

Rady a tipy pri prenájme majiteľovi


Ste pripravený prenajať svoju nehnuteľnosť? Prenajímateľ s praktickým prístupom má lepšiu východziu pozíciu na dosiahnutie svojich cieľov. Či už prenajímate nehnuteľnosť prvýkrát, alebo ste v realitnom svete skúsený, mohli by ste uvažovať o osvojení si následujúcich rád:

  • Stanovenie správnej výšky nájomného
  • Použitie moderného marketingu na predvedenie tých najlepších výhod Vašej nehnuteľnosti
  • Drobné zlepšenia môžu urobiť veľký dojem

Ste pripravený začať? Aj keď ste ešte len začali premýšľať o prenájme, kontaktujte nás teraz. Realitný maklér Top Reality 21 bude pripravený prebrať s Vami spôsoby, ako prenajať nehnuteľnosť rýchlo a za najlepšiu cenu. Podľa toho, kde se nachádza Vaša nehnuteľnosť, vyberte si najbližšiu pobočku Top Reality 21, a zároveň zvoľte realitného makléra, ktorý Vám je sympatický, má skúsenosti s prenájmom nehnuteľností a obchodoval s nehnuteľnosťami, podobnými tej Vašej.
Formy prenájmu
Tri najčastejšie volené formy prenájmu sú:

  • Prenájom bez realitnej kancelárie
  • Exkluzívne sprostredkovanie

Pri exkluzívnom sprostredkovaní reprezentuje vlastníka nehnuteľnosti jedna (exkluzívna) realitná kancelária. Je najčastejšie používaným typom. Zmluva o sprostredkovaní je spísaná s realitnou kanceláriou a maklér môže spolupracovať s ďalšími maklérmi, čo znamená, že druhý maklér by mohol priviesť vhodného nájomcu s akceptovateľnou ponukou. Väčšinou je realitnej kancelárii zaplatená provízia od prenajímateľa, ktorý má záujem o službu prenájmu nehnuteľnosti. Vlastník nesmie sám prenajať svoju nehnuteľnosť bez zaplatenia provízie, len ak by v zmluve bola uvedená výnimka.

  • Neexkluzívne sprostredkovanie

Pri neexkluzívnom sprostredkovaní reprezentujú vlastníka nehnuteľnosti dve alebo viacero realitných kancelárií. Dáva viacerým realitným kanceláriám právo reprezentovať vlastníka a nájsť kupca, a to buď samým alebo cez iného makléra. Vlastník nehnuteľnosti platí províziu tej realitnej kancelárii, ktorá zohnala nájomcu.

Najlepšia voľba pre Vás bude závisieť na Vašej ochote a schopnosti riešiť niektoré z povinností pri prenájme nehnuteľnosti a na podmienkach miestneho realitného trhu.

Marketingový plán
Prenájom nehnuteľnosti môže vyžadovať niekoľko typov marketingových stratégií. Zaregistrovať nehnuteľnosť do systému Top Reality 21 znamená, že môže byť rýchlo exportovaná na realitné servery, umiestnená na stránky www.century21.sk, exportovaná do tlačených magazínov, odosielaná vo formáte pdf emailom záujemcom, ktorí prejavia záujem o nehnuteľnosť rovnakých alebo podobných parametrov, okamžite vytlačená maklérmi Top Reality 21 na vývesky v kanceláriách, osobné rokovania s klientmi, apod. Veľká časť práce makléra nebude „vidieť ani počuť“. Tiché telefonáty, práca s kontaktmi, prípravy na prezentáciu nehnuteľnosti, vyhodnocovanie marketingových kampaní a reakcií záujemcov o nehnuteľnosť, rokovania s ďalšími záujemcami, aktualizácia webových stránok a ďalšie vynaložené úsilie sú súčasťou procesu, nevyhnutného na prenájom nehnuteľnosti.


Váš maklér vytvorí marketingový plán pre Vašu nehnuteľnosť, ktorý jej pomôže odlíšiť sa od ostatných nehnuteľností a pritiahne záujemcov o jej prenájom. Do tohto plánu patrí aktualizácia inzercie na internete, usporiadanie open house, atď. Váš maklér Top Reality 21 pri vytváraní plánu prenájmu pre klientov často používa Top Reality 21 Marketing System. Jeho zámerom je prenajať nehnuteľnosť za najlepších podmienok v najkratšom čase.